Olika typer av kreditkort

Liksom med alla typer av bankkort finns det också olika typer av kreditkort. Alla har sin egna för- och nackdelar samt sina speciella funktioner som gör just deras kort till det bästa. För dig som ska införskaffa ett kort är det bäst att ta dig tid och jämför olika kreditkort med varandra. När du sedan har en klar bild över alla kreditkort som verkar intressanta och hur dess funktioner kan vara dig till nytta, ja kan du göra ett medvetet val.

Det som skiljer olika kreditkort åt är vilket nätverk de tillhör. De allra största i världen, och de två som syns mest i Sverige, är VISA och Mastercard. Med dessa kan du handla över stort sett hela världen. American Express är också ett väldigt internationellt nätverk och fungerar precis som VISA och Mastercard, att betala med på många platser runt om i världen.

Alla kreditkort ger återbärings- och reseförsäkring. Dock ger inte alla kreditkort bonusar, även om de flesta gör det. Ofta kan du spendera dessa bonusar på hotell och flygresor, men ibland dyker det upp andra saker också. Vissa bolag ger dig poäng för hur mycket du spenderar med ditt kreditkort. Det betyder att du, vid t.ex. årsskiftet, får tillbaka en viss procent av det du spenderade.